Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart, zonder te bakken met lange vingers recept
Appeltaart, zonder te bakken met lange vingers recept

Appeltaart, zonder te bakken met lange vingers


Ingrediënten


Bereidingswijze


Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met 2 deciliter water de appel in 10 minuten tot stevige moes koken. Met garde 6 eetlepels suiker en 2 eetlepels rum erdoor kloppen . Koud laten worden. Bodem van springvorm (24 cm doorsnee) bedekken met 12 lange vingers. Besprenkelen met 1 eetlepel rum. Tegen de rand van springvorm lange vingers tegen elkaar rechtop zetten met suikerkant naar buiten. Helft van de appelmoes in vorm schenken en gladstrijken. Helft van de rest van langer vingers er over verdelen. Besprenkelen met 1 eetlepel rum. Bessengelei erover verdelen. Rest van de appelmoes erover scheppen en gladstrijken. Rest van de lange vingers er over verdelen. Besprenkelen met 1 eetlepel rum. Groot plat bord van 20 cm doorsnee met onderkant naar boven op de lange vingers leggen (lange vingers van de rand vrij laten). Iets zwaars van gewicht op bord leggen. Minstens 4 uur in de koelkast zetten. In kom slagroom met rest van de suiker stijf kloppen en 1 eetlepel rum er doorroeren. Helft van de slagroom in spuitzak doen. Van taart het gewicht en de borden weghalen en de rest van de slagroom er mooi glad overheen strijken. Langs de opstaande lange vingers toefjes slagroom spuiten. Dan pas de springvorm verwijderen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appeltaart, zonder te bakken met lange vingers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven