Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava recept
Baklava recept

Baklava


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de amandelen in een droge koekenpan, hak ze grof. Gehakte walnoten en amandelen met suiker, kaneel en oranjebloesemwater grondig vermengen. De boter laten smelten. Oven op 180 C voorverwarmen. Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20-23 cm met boter invetten. Snijd de bladen filodeeg op maat van de bakvorm. Leg het als volgt in de bakvorm. Bestrijk zes bladen filodeeg met gesmolten boter en leg dit één voor één netjes in de bakvorm. Bedek deze bodem met de helft van de notenvulling. Bedek weer meer 5 bladen filodeeg die je elk weer bestrijkt met boter. Doe hier de rest van de notenvulling op en eindig met 7 beboterde bladen filodeeg. Besprenkel met wat water. Snijd ruiten op de bovenste laag filodeeg. Zet de bakvorm ongeveer 30/35 minuten in de oven tot de baklava lichtbruin van kleur is. Verwarm de honing met het oranjebloesemwater en de suiker. Giet dit over de nog warme baklava. Laat de baklava afkoelen en snijd de baklava voor het serveren in nette ruiten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit baklava recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven