Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananencake recept
Bananencake recept

Bananencake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 140 graden C. Roer in een kom de boter en de basterdsuiker tot een romige creme. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Wrijf het vruchtvlees door een niet al te fijne zeef. Roer de bananenpuree, geraspte sinaasappelschil en de eieren door de botercreme. Spatel er vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor. Doe alles in een kleine dik beboterde cakevorm en strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af. Plaats de cake in het midden van de oven, schakel hierna onmiddelijk nadat de ovendeur gesloten is de warmtebron terug tot 125 graden C. Reken op een oventijd van 90 minuten. Neem de cake hierna uit de oven en laat hem 10 minuten staan. Laat de cake vervolgens uit de vorm op een met poedersuiker bestrooid werkvlak glijden.

Serveersuggesties

Je kunt de cake serveren met vanillesaus, verschillende soorten verse vruchten of ijssoorten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananencake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven