Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketbakkersroom recept
Banketbakkersroom recept

Banketbakkersroom


Ingrediënten


362

Bereidingswijze


Splijt het vanillestokje overlangs open.
Doe 4 dl melk, het gespleten vanillestokje en een snufje zout in een pan. Zet deze op het vuur en breng de melk voorzichtig aan de kook. Blijf erbij zodat je meteen het vuur laag kunt zetten als de melk kookt anders kookt de melk over en kun je opnieuw beginnen.
Doe de eierdooiers in een hoge beslagkom en voeg de suiker toe. Klop dit met de garde tot een egaal geel en schuimig mengsel. Voeg 0,5 dl koude melk toe en klop deze even mee. Zeef de bloem en custardpoeder hierbij en roer goed de klontjes eruit totdat we een homogeen mengsel hebben. Giet hier beetje bij beetje de hete melk bij en werk die steeds goed onder voordat je nieuwe melk toevoegt. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit ook onder de banketbakkersroom.
Wanneer alle melk is toegevoegd giet je dit mengsel over in de pan en breng je dit al roerend met een houten spatel aan de kook. Blijf roeren en laat het 3 minuutjes doorkoken.
Doe het vuur uit en plaats de pan in een bak koud water om het afkoelen wat te bespoedigen.
Blijf ondertussen regelmatig doorroeren om velvorming te voorkomen. Bestrooien met een laagje suiker helpt ook tegen velvorming. Deze suiker kun je vlak voor gebruik eronder roeren. Uiteraard wordt de room dan wat zoeter of je voegt in eerste instantie wat minder suiker toe.
Als de banketbakkersroom voldoende is afgekoeld kun je hem verwerken in je baksel of afgedekt wegzetten in de koelkast voor later gebruik.

Serveersuggesties

Voor een lichtere banketbakkersroom kun je 1 2 eiwitten stijf kloppen en onder de room roeren wanneer die voldoende is afgekoeld.

Allergenen Informatie

Voor dit banketbakkersroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Velvorming is zeer gemakkelijk te voorkomen door een vel glad-pack over de banketbakkersroom te "plakken".
  George Sindram gaf dit recept op 19 december 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven