Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketbakkersroom recept
Banketbakkersroom recept

Banketbakkersroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Splits de eieren en snijd de vanillestokjes open. Bereiding: Meng de eierdooiers met de helft van de suiker totdat de suikers zijn opgenomen. Voeg bloem en maizena toe met iets van de koude melk en maak een glad mengsel. Kook de rest van melk en room met de vanille gedurende 15 minuten op een laag vuurtje. Verwijder de vanille en giet de hete niet kokende vloeistof al roerend bij het mengsel. Voeg een snufje zouttoe en plaats het terug op matig vuur. Blijf roeren totdat er een dikke vla ontstaat. Even iets af laten koelen en de roomboter er goed doorroeren. Wilt U een luchtiger variatie dan de eiwitten stijfkloppen en deze door de vla scheppen.

Serveersuggesties

Geschikt voor allerlei vullingen, soezen, taart, etc.

Allergenen Informatie

Voor dit banketbakkersroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Gerda bedankt voor je reactie.
    Hfbrons gaf dit recept op 28 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik vind het de lekkerste banketbakkers room die ik ooit geproefd heb/gemaakt heb.
    Gerda gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven