Bastognecake

Ingrediënten

+ -
print

Beslag:

Glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  2. Vet de bakvorm in.
  3. Aangegeven hoeveelheid in blokjes snijden en het dan samen met de mixen.
  4. Daarna het zelfrijzend en de erbij doen.
  5. Mixen tot het een glad beslag is.
  6. Daarna verkruimel je de bastogne , die je er dan door heen roert.
  7. Bak de cake in ongeveer een uur gaar.
  8. Laat de cake, als hij uit de oven komt, eerst even afkoelen.
  9. Snijd hem daarna horizontaal doormidden.
  10. Meng de met het losgeklopte eiwi en de door elkaar tot een glad mengsel.
  11. Strijk dat dan op de onderste helft van de cake.
  12. Doe de bovenste helft er weer op en bestrijk de bovenkant ook met wat glazuur.
  13. zet hem daarna een tijdje in de koelkast.
  14. Smullen maar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bastognecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoe lang moet het in de oven?
aimplay 8 september 2013
Goed recept! Ik heb er zelf nog abrikozen aan toegevoegd voor een beetje een natuurlijke smaak en ik heb zoute boter gebruikt. Viel zeer in de smaak bij mijn gasten!
Floor 7 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
488 kcal
24%1952 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bastognecake