Bessentaart met chocolade
Ingrediënten
- 3 eieren
- zout
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- 6 blaadjes gelatine
- 700 gram rode bessen
- 5 eetlepels zwartebessenlikeur (crème de cassis)
- 200 milliliter mousserende witte wijn (prosecco of sekt)
- 750 milliliter slagroom
- 100 gram melkchocolade
- bakpapier
- spuitzak met grote spuitmond
Bereidingswijze
Splits de eieren. Klop de eiwitten, 2 eetlepels koud water en een snufje zout stijf. Voeg hierbij geleidelijk 100 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop de eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, het bakpoeder en de maizena erboven en spatel door het beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Strijk het beslag in de springvorm. Bak 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water. Snijd de biscuitbodem een keer horizontaal doormidden. Sluit de rand om de onderse bodem. Maak de rode bessen schoon. Leg 5 takjes opzij voor garnering. Ris de rest van de bessen van de takjes.
Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer lepel voor lepel eerst de likeur en dan de wijn erdoorheen. Zet 15 minuten in de koelkast tot het wijnmengsel begint te geleren. Klop 500 milliliter slagroom stijf en voeg hierbij geleidelijk 10 gram suiker toe. Spatel de slagroom door het wijnmengsel.
Doe ca. 1/4 van de crème in een kom. Spatel de rode bessen er doorheen.
Strijk het mengsel over de onderst biscuitbodem. Leg de tweede biscuitbodem erboven op. Strijk de overige crème over de taart en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Hak de chocolade grof en smelt hem au bain marie. Strijk de gesmolten chocolade dun uit op een glad vlak (bijvoorbeeld achterkant bakplaat).
Laat de chocolade drogen. Schaaf wanneer de chocolade hard begint te worden, met een spatel krullen van de chocolade.
Klop 250 milliliter slagroom stijf en voeg geleidelijk een zakje vanillesuiker toe. Bestrijk de rand van de taart met de helft van de slagroom. Vul de spuitzak met de overige slagroom. Versier de taart met toefjes slagroom, chocoladekrullen en de takjes bessen.
Meer Recepten
- Feesttaart8 taarten
2 uur
suzan - Rode bessentaart24 taarten
35 minuten
bettyvandijk - Rode bessentaart6 taarten
40 minuten
zuzana
Allergenen Informatie
Voor dit bessentaart met chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Bessentaart met chocolade