Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bitterkoekjescake met rum recept
Bitterkoekjescake met rum recept

Bitterkoekjescake met rum


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Zorg dat alle ingredienten op kamerwarmte zijn. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Vet de ringen in en zet ze in een bakblik bekleed mer bakpapier. Leg op de bodem een paar bitterkoekjes gedrenkt in de rum, knip de rest in stukjes. Meng de citroenrasp, boter en zout met een handmixer en voeg meteen de suiker toe. Blijf kloppen en voeg de eieren een voor een toe. Om gevaar van schifting te voorkomen halverwege nog wat bloem toevoegen. Spatel het beslag luchtig met de toegevoegde bloem. Schep de bitterkoekjes voorzichtig door het beslag. Vul de vormen met dit beslag. Bak de cake in het midden in de oven in ca. 60 min. gaar en goudbruin. De cake is klaar als een breinaald er ingestoken droog uitkomt. Verwijder als de cake enigszinds is afgekoeld de ringenvormen en laat verder af koelen. Om de cake een feestelijk tintjes te geven bestrijk met een hete abrikozen confiture en strooi er wat geschaafde amandelen op en strooi er wat poedersuiker op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bitterkoekjescake met rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven