Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Blauwebessentaart met crème fraîche


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Vet een taartvorm met uitneembare bodem (26 cm doorsnede, 4 cm hoog) in met boter.
Kneed 250 gram bloem, 75 gram suiker, 125 gram boter, in stukjes en 1 ei met de deeghaken van een handmixer en vervolgens met de handen snel tot een glad deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad rond uit ( ca. 30 cm doorsnede) Bekleed de vorm met het deeg en druk de randen goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Was intussen voor de vulling de blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Meng de bessen met de jam.
Klop 5 eieren, de crème fraîche, 125 gram suiker en de vanillesuiker met een handmixer glad.
Verwarm de oven voor tot 200 graden, Bestrooi de deegbodem gelijkmatig met het paneermeel,
Verdeel het bessenmengsel eroverheen. Verdeel het crème fraîchemengsel eroverheen.
Bak de taart 32.5 minuten onder in de oven.
Laat hem afkoelen. Neem de taart uit de vorm.
Lekker met crème fraîche en walnotenijs

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit blauwebessentaart met crème fraîche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven