Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterkoek recept
Boterkoek recept

Boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 175 graden. Laat de boter rustig smelten in een pannetje. Meng de suiker en bloem in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en mix met een elektrische mixer door elkaar. Voeg 1 ei toe en blijf 5 minuten mixen tot een gladde, maar wat plakkerige deegbal ontstaat. Stort het deeg in een beboterde vorm en strijk glad. Klop het tweede ei los en bestrijk het deeg er lichtjes (!) mee. Bak in ongeveer 2 5 minuten gaar en goudbruin. Het is belangrijk om de boterkoek volledig te laten afkoelen voor je hem aansnijdt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven