Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bretonse eierkoek met chocolade recept
Bretonse eierkoek met chocolade recept

Bretonse eierkoek met chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Splits de eieren. Voeg aan de dooiers de suiker toe. Klop dit tot een wit geheel ( 10 minuten). Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom. Meng de boter door het eimengsel. Voeg de bloem, de chocolade en likeur toe en maak er een geheel van. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Schep hierop het deeg en druk dit plat door er een tweede laag bakpapier op te leggen. Gebruik eventueel de deegroller. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast. Zet de oven aan op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en steek er koeken (doorsnede 4 cm) uit. Leg ze op de bakplaat met enige tussenruimte. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar. Snijd de 20 eierkoeken eventueel los met een mes en laat ze afkoelen op een rooster.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bretonse eierkoek met chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven