Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brownies met chocoladeglazuur recept
Brownies met chocoladeglazuur recept

Brownies met chocoladeglazuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakvorm (ca 32 X 39cm, minstens 3,5 cm diep) in en bestuif met bloem. Hak de noten grof. Breek 300 gram chocolade in stukjes. Snijd 250 gram boter in blokjes. Smelt de boter met de chocolade au bain marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Kluts de eieren. Meng 350 gram bloem met het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout. Voeg de eieren en de gesmolten chocolade toe en roer met de mixer kort glad. Meng de gehakte noten erdoor. Strijk het beslag in de bakvorm. Bak de brownie ca. 20 minuten in de oven en laat afkoelen. Laat de chocolade alroerend smelten in de slagroom. Laat 5 minuten afkoelen. Roer er regelmatig doorheen. Strijk het chocoladeglazuur over de brownie. Garneer de brownie met de amandelen. Zet ca. 2 uur koud weg en snijd in stukken voor het opdienen.

Serveersuggesties

Lekker met vanilleroomijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit brownies met chocoladeglazuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven