Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cake met botercreme


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet het bakblik vast in met boter. Cake: Suiker, boter en zout klutsen (met mixer of lepel) tot alles glad is. Een voor een de eieren toevoegen. Beetje bij beetje de bloem er door zeven. Doe dit alles in het ingevette bakblik en bak het in de voorverwarmde oven op 160 graden celsius gaar. (ondertussen kun je vast de botercreme maken, zie onderstaand) Controleer of de cake gaar is, door er met een saté prikker in te prikken. Als er niets meer aan blijft kleven, is de cake gaar. Laat het afkoeken en snijd de cake horizontaal in 3 stukken (zodat je 3 lagen krijgt). Voor de botercreme: De boter en de margarine zacht mixen. Zeef de poedersuiker er doorheen. Mix daarna het geheel nog zo'n 10 minuten! Je kunt de creme bewaren in de koelkast. Als de cake helemaal is afgekoeld, smeer dan op de onderste laag van de cake een deel van de botercreme. Smeer op de tweede laag cake de jam of pasta. Leg alle drie de lagen op elkaar. Besmeer de omtrek van de totale cake ook met botercreme. Daarna ter decoratie de nougatine er op 'plakken'. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Ook kun je eventueel (als je dat lekker vindt) nog een laag botercreme op de bovenkant plakken en deze decoreren met hagelslag of cacaopoeder.

Allergenen Informatie

Voor dit cake met botercreme recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Cake met botercreme heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Lekker recept van de cake. Mist alleen de bakpoeder. De cake kwam nu niet omhoog en kon hem daarom ook niet in 3 stukken snijden. Jammer.
    Annie gaf dit recept op 24 februari 2018 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven