Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cassata-taart recept
Cassata-taart recept

Cassata-taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de over voor op 150 °C. Maak de cake volgens een basisrecept. Klop in een beslagkom de boter, suiker, zout met een mixer tot een lichte, romige massa (ca. 9 minuten). Klop de eieren een voor een door het botermengsel. Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem luchtig door het mengsel. Doe het beslag in een bakvorm. Vet de bakvorm in en bak de cake ca 55 tot 60 minuten in de oven. Snijd de afgekoelde cake horizontaal twee keer door tot drie langwerpige plakken. Besprenkel de cake met 3 eetlepels likeur (of meer naar smaak). Hak de helft van de chocolade en alle bigarreaus grof. Giet de ricotta af en klop hem met een mixer tot een tamelijk gladde massa. Roer de gehakte chocolade erdoor met 3 eetlepels likeur en de bigarreaus. Bestrijk één plak cake met de helft van het ricottamengsel. Leg er een plak cake op, bestrijk deze met de andere helft van het mengsel en dek hem af met de laatste plak cake. Smelt de andere helft van de chocolade met 3 eetlepels likeur. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en meng de gesmolten chocolade met de rest van de likeur erdoor. Bestrijk de cake met de room. Garneer de cake met geraspte witte chocolade of chocoladekrullen. Tip: Even wat minder tijd... Geen probleem. Neem dan een kant en klare cake!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cassata-taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven