Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Cheesecake met blauwe bessen recept
Cheesecake met blauwe bessen recept

Cheesecake met blauwe bessen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koekjes in de blender, of met een deegroller.
Smelt de boter in een steelpan, voeg 25 gram suiker toe en meng door de koekkruimels.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Laat de chocolade au bain marie smelten en verdeel over de bodem
Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost.
Meng het limoensap en 150 gram blauwe bessen erdoor en schep in de vorm.
Bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven
Zet de oven op 100 graden en bak de taart nog 20 minuten verder.
Controleer of de taart stevig genoeg is. Zo niet laat de taart nog even in de uitgeschakelde oven staan, controleer regelmatig.
De bovenkant mag een beetje scheuren.
Laat op een rooster afkoelen op kamertemperatuur en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Garneer met de resterende bessen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cheesecake met blauwe bessen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven