Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cheesecake met citroen en lemon curd recept
Cheesecake met citroen en lemon curd recept

Cheesecake met citroen en lemon curd


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voor de bodem:
Verwarm de oven op 180 graden C.
Voeg de gesmolten boter aan de verkruimelde koekje.
Verdeel het mengels over de vorm en druk het aan.
Zet deze 10 a 15 minuten in de oven.
De oven temper je daarna naar 140 graden C.

Klop de ricotta en de roomkaas 30 seconden met de mixer zodat het een mooi glad mengel wordt.
Voeg de suiker toe en een voor een de eieren terwijl je blijft kloppen.
Daarna de citroenrasp en het citroensap en klop net genoeg om te zorgen dat de ingredienten worden opgenomen.
Voeg de helft van de lemon curt toe, zonder hem goed door heen te mengen.
Schenk in de vorm het mengsel en zet ongeveer 1 uur in de oven.
De vulling moet aan de randen net gestold zijn en in het midden nog een beetje zacht.
Laat de cake nog een uur in de oven staan met de deur op een kier.
Voordat je de cheesecake uit de vorm haalt, laat je deze afkoelen.
Verdeel de rest van de lemon curd over de taart en zet het koel weg.
Garneer de cheesecake met reepjes citroenschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cheesecake met citroen en lemon curd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Cheesecake met citroen en lemon curd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Het is een heerlijke taart. Alleen een vreemde bodem. Normaal maak je een bodem van koekjes en boter in de koelkast. Nu moest het in de oven. De boter smolt verder en liep er uit. Ik had wel een sprin... Lees reactie
    Adrie gaf dit recept op 23 februari 2014 4 uit 5 sterren
  • Ik heb hem nog niet gemaakt, maar het lijkt me wel want hij heeft dan al 5 kwartier in de oven gestaan. Nog een uur bakken en je hebt een kaasschaaf nodig om hem te eten lijkt mij!
    Marja Boersma gaf dit recept op 7 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Ben nu bezig met de cheesecake moet je oven uit nadat hij 1 uur in de oven heeft gestaan? Kom er niet helemaal uit namelijk.
    Manda gaf dit recept op 23 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven