Cheesecake met citroen en lemon curd

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voor de bodem:
    Verwarm de oven op 180 graden C.
    Voeg de gesmolten boter aan de verkruimelde koekje.
    Verdeel het mengels over de vorm en druk het aan.
    Zet deze 10 a 15 minuten in de oven.
    De oven temper je daarna naar 140 graden C.

    Klop de ricotta en de roomkaas 30 seconden met de mixer zodat het een mooi glad mengel wordt.
    Voeg de suiker toe en een voor een de eieren terwijl je blijft kloppen.
    Daarna de citroenrasp en het citroensap en klop net genoeg om te zorgen dat de ingredienten worden opgenomen.
    Voeg de helft van de lemon curt toe, zonder hem goed door heen te mengen.
    Schenk in de vorm het mengsel en zet ongeveer 1 uur in de oven.
    De vulling moet aan de randen net gestold zijn en in het midden nog een beetje zacht.
    Laat de cake nog een uur in de oven staan met de deur op een kier.
    Voordat je de cheesecake uit de vorm haalt, laat je deze afkoelen.
    Verdeel de rest van de lemon curd over de taart en zet het koel weg.
    Garneer de cheesecake met reepjes citroenschil.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en ricotta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Cheesecake met citroen en lemon curd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Het is een heerlijke taart. Alleen een vreemde bodem. Normaal maak je een bodem van koekjes en boter in de koelkast. Nu moest het in de oven. De boter smolt verder en liep er uit. Ik had wel een sprin... Lees reactie
Adrie 23 februari 2014
Ik heb hem nog niet gemaakt, maar het lijkt me wel want hij heeft dan al 5 kwartier in de oven gestaan. Nog een uur bakken en je hebt een kaasschaaf nodig om hem te eten lijkt mij!
Marja Boersma 7 maart 2013
Ben nu bezig met de cheesecake moet je oven uit nadat hij 1 uur in de oven heeft gestaan? Kom er niet helemaal uit namelijk.
Manda 23 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%1824 kcal
Vetten
18 g.
26%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cheesecake met citroen en lemon curd