Chocolade fudgetaart

Ingrediënten

+ -
print

Fudge:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven voor op 175°C.
  2. Breek chocolade in stukjes en smelt deze met de boter in de magnetron of au bain-marie.
  3. Klop los en mix ze met de en het door de chocolade.
  4. Giet beslag in springvorm.
  5. Bak de taart in ± 30 min.
  6. in de oven en laat afkoelen.
  7. Taart zakt dan nog wat in, dat is de bedoeling.
  8. Maak tijdens het afkoelen de karamelnoten:
  9. bak in een pan met anti-aanbaklaag de ; ze moeten knapperig worden.
  10. Als ze gaan geuren, zijn ze goed.
  11. Vet een metalen dienblad in met de en leg de noten er op, een stukje uit elkaar.
  12. Verhit in een pan met dikke boedem de suiker en 2 eetlepels water:
  13. blijf erbij, want dit smelten gaat snel en karamel is erg heet!
  14. De kleurt eerst aan de randen, dus schud de pan zachtjes, zodat de karamel zich goed vermengt.
  15. Giet de karamel druppelsgewijs over de noten, zodat elke noot een laagje krijgt.
  16. Laat afkoelen.
  17. Klop de met en .
  18. Zeef cacao over de taart.
  19. Snijd de taart in punten en garneer met kaneelroom en karamelnoten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en boter of margarine
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pecannoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
441 kcal
22%3528 kcal
Vetten
33 g.
47%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%328 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade fudgetaart