Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade fudgetaart recept
Chocolade fudgetaart recept

Chocolade fudgetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm oven voor op 175C. Breek chocolade in stukjes en smelt deze met de boter in de magnetron of au bain-marie. Klop eieren los en mix ze met de suiker en het bakmeel door de chocolade. Giet beslag in springvorm. Bak de taart in 30 min. in de oven en laat afkoelen. Taart zakt dan nog wat in, dat is de bedoeling. Maak tijdens het afkoelen de karamelnoten: bak in een pan met anti-aanbaklaag de pecannoten; ze moeten knapperig worden. Als ze gaan geuren, zijn ze goed. Vet een metalen dienblad in met de zonnebloemolie en leg de noten er op, een stukje uit elkaar. Verhit in een pan met dikke boedem de suiker en 2 eetlepels water: blijf erbij, want dit smelten gaat snel en karamel is erg heet! De suiker kleurt eerst aan de randen, dus schud de pan zachtjes, zodat de karamel zich goed vermengt. Giet de karamel druppelsgewijs over de noten, zodat elke noot een laagje krijgt. Laat afkoelen. Klop de slagroom met kaneel en suiker. Zeef cacao over de taart. Snijd de taart in punten en garneer met kaneelroom en karamelnoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade fudgetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven