Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-schuimtaart met mascarpone recept
Chocolade-schuimtaart met mascarpone recept

Chocolade-schuimtaart met mascarpone


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Vet een springvorm (26 doorsnede) in. Hak de chocolade grof. Laat 150 gram chocolade au bain marie smelten. Laat ca. 10 minuten afkoelen. Splits de eieren. Klop de boter, 100 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer de eidooiers er één vooréén doorheen. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Meng de maizena, de bloem en het bakpoeder en roer ze afwisselend met de melk door het beslag. Strijk de helft van het deeg in de vorm. Klop het eiwit en een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje 225 gram suiker toe. Strijk de helft van het schuim in lichte golven over het deeg en laat rondom 2 cm vrij. Bak het geheel ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden C. Laat afkoelen. Bak de rest van het deeg en het schuim op dezelfde manier. Laat 250 gram choclade au bain marie smelten. Laat de vloeibare choclade ca. 15 minuten op kamertemperatuur afkoelen. Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone er kort doorheen met de mixer. Roer de chocolade er kort doorheen en spatel direct het slagroom erdoor. Strijk het mengsel op een taarbodem. Leg de tweede bodem erop en zet ca. 3 uur koud weg. Bestuif de taart met de poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-schuimtaart met mascarpone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chocolade-schuimtaart met mascarpone heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Ik ben nog bezig met de bereiding dus een oordeel heb ik nog niet, maar is de baktijd niet veel te kort? Ik heb de taart 35 minuten in de oven gehad!
    C.willebrnds gaf dit recept op 7 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Dit gaan we ook eens proberen!
    Ann gaf dit recept op 23 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Deze taart is echt de meest verrukkelijke taart die ik gebakken heb! Mijn familie en vrienden willen allemaal erg graag het recept hebben, ik heb ze doorverwezen! Tip: snij de puntjes erg klein, d... Lees reactie
    Lianne1990 gaf dit recept op 25 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven