Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom recept
Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom recept

Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eerst gaan we de room met het bloemsuiker mixen samen met 1 à 2 koffielepels oploskoffie totdat deze pieken vertoont. We laten dit nu een uurtje in de frigo staan. Voor het gebak: Mix de eieren en de suiker tot een luchtige massa (± 15 minuten). Meng de cacaopoeder met het meel en haal door een zeef. Meng nu heel voorzichtig het meel onder de luchtige massa. Neem nu een ovenschaal en doe er een vel bakpapier op. Giet er de massa op uit en strijk ze egaal open over de ganse plaat. Laat 10 minuten bakken op 200°C en giet ze dan uit op een vochtige handdoek. Het bakpapier zit dus nu bovenaan. Laat het bakpapier erop. Ondertussen gaan we 70 gram suiker met 70 gram water laten koken en als de suiker volledig opgelost is, doen we er een beetje koffielikeur bij. Nu halen we het bakpapier van de biscuit en deppen er met een borstel de likeurvloeistof in. Daarna smeren we er de koffieroom op en dan wordt de biscuit opgerold. Deze wordt dan nog een half uur in de frigo gezet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocoladecake met koffielikeur en koffieroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven