Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen-schuimtaart recept
Citroen-schuimtaart recept

Citroen-schuimtaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng de bloem en suiker. De in stukjes gesneden koude boter erdoor kneden totdat het mengsel kruimelig is. Eierdooier en water mengen en door het bloemmengsel kneden tot een stevig deeg. Afgedekt 1 uur laten rusten in de koelkast. Het deeg op een met bloem bestrooide ondergrond uitrollen tot een cirkel en bodem en rand van een taartvorm van 23 cm ě ermee bekleden. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. 15 minuten met steunvulling bakken op 220░C (hetelucht 200░C) totdat de bodem goudbruin is. Af laten koelen. Suiker en ma´zena in een steelpan doen en mengen met water, geraspte citroenschillen en citroensap. Al roerend boven laag vuur aan de kook brengen tot het dik wordt. Het vuur lager zetten en nog 2.5 minuten zachtjes laten koken. De pan van het vuur halen. Splits de eieren en de klop de eidooiers los in een schaal. Een beetje hete vulling er goed doorheen roeren en alles bij de vulling schenken. Al roerend nog 2.5 minuten laten koken. De boter er doorheen roeren en over de taartbodem verdelen. Schuim: de eiwitten stijf slaan. Er geleidelijk 1 tl suiker bijdoen en blijven roeren totdat er pieken ontstaan. Het schuim over de hete vulling smeren tot aan de rand. De taart 10 minuten op 220░C (hetelucht 200░C) bakken tot het schuim goudkleurig is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroen-schuimtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroen-schuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • De omschrijving onduidelijk, is de 60 gram suiker voor het eiwit of 1 theelepel suiker?
    Nel gaf dit recept op 30 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Het lijkt me heel lekker om te maken. Wat ik wel niet duidelijk vind is je omschrijving. Er staat bv 3x in het recept suiker, maar wanneer gebruik je welke hoeveelheden? Ga toch maar naar een ander re... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 18 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven