Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroentaart met frambozen recept
Citroentaart met frambozen recept

Citroentaart met frambozen


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Bedek de bodem van een springvorm 26 cm doorsnede met bakpapier. Laat de frambozen ontdooien. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf, voeg tijdens het kloppen 75 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout toe. Klop de eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel. Strijk het deeg in de vorm. Bak de bodem ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven en laat hem afkoelen. Snijd de bodem horizontaal doormidden. Leg het onderste deel in de springvorm. Week 2 blaadjes gelatine apart van de andere 10. Pureer 200 gram frambozen, wrijf ze door een zeef en roer er 25 gram suiker doorheen. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en los ze op een middelhoog vuur op. Roer 3 eetlepels frambozenpuree erdoor heen en roer de aangemaakte puree door de rest van de puree. Spatel 50 gram hele frambozen erdoorheen. Zet de frambozenpuree ca. 15 minuten in de koelkast tot hij begint te geleren. Roer het citroensap en 150 gram suiker door de kwark. Klop 400 milliliter slagroom stijf. Week 10 blaadjes gelatine en druk uit en los ze op een middelhoog vuur op. Roer 3 eetlepels kwark door de gelatine en roer het mengsel daarna door de rest van de kwark. Spatel de slagroom er doorheen. Strijk de helft van de kwarkcrčme over de taartbodem. Verdeel de helft van de frambozenpuree er overheen en roer met een vork een beetje door de kwarkcrčme. Herhaal dit met de overige kwarkcrčme en de frambozenpuree. Leg het bovenste deel van de bodem erop. Zet de taart ca. 6 uur in de koelkast. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen Roer de overige frambozen door de jam. Klop 300 milliliter slagroom met 2 eetlepels suiker stijf en doe hem in een spuitzak of diepvrieszakje (waarvan je een hoekje afknipt na het vullen). Verdeel de slagroom in toefjes op de taart en garneer met de amandelen, de frambozen, de citroenschil en de poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroentaart met frambozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven