Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cranberry kruimeltaart recept
Cranberry kruimeltaart recept

Cranberry kruimeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de boter op laag vuur smelten. Meng 350 gram bloem, 175 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met de deeghaken van de mixer tot kruimels en giet ondertussen de gesmolten boter er in een dunne straal bij. Strooi 1-2 eetlepels bloem over de kruimels en schud alles goed door elkaar. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Meng de kwark, de melk, de olie, 1 ei, 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met de deeghaken van de mixer. Roer het bakpoeder door 300 gram bloem en meng de bloem met de deeghaken van de mixer door het kwarkdeeg. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk rond (doorsnede ca. 18 cm) op een dun laagje bloem. Leg in elke bakplaat 2 bodems en bestrijk ze met de compote. Strooi de overgebeven kruimels eroverheen. Bak de taarten ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C. Laat ze afkoelen. Roer de poedersuiker, het citroensap en 1 eetlepel heet water samen. Druppel het glazuur over de taarten en laat drogen.

Serveersuggesties

Laat zich prima invriezen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cranberry kruimeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven