Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Custardtaart recept
Custardtaart recept

Custardtaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe voor het deeg de bloem en de suiker in een kom. Voeg de boter toe en wrijf het met je vingertoppen door het mengsel tot het op het broodkruim lijkt. Voeg het water toe en meng alles tot een zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en leg 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is als de springvorm van 24 cm doorsnede. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de overhangende randen af. Prik de hele bodem in met een vorm en zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bekleed de bodem met bakpapier en leg de bakbonen erop. Bak de bodem 15 minuten in de oven, Verwijder het papier en de bonen en bak de bodem nog 15 minuten. Klop voor de vulling de eieren, suiker, room, melk en nootmuskaat door elkaar. Schenk de vulling op de gebakken bodem. Zet de taart weer in de oven en bak hem nog 25- 30 minuten tot de vulling net stevig is.

Serveersuggesties

Lekker met versgeklopte slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit custardtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Custardtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveel gram custard heb jij er in?
    Henny57 gaf dit recept op 18 november 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven