Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dikke koek recept
Dikke koek recept

Dikke koek


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bodem en binnenwand van juspan met de boter insmeren. Alle ingrediŽnten (behoudens dus de boter) in een beslagkom tot een homogene massa kneden en in de juspan doen (licht aandrukken). Op laag vuur een half uurtje laten opkomen en, indien goed gerezen, nog een kwartier of wat langer op middelhoog vuur afgaren. Niet te hoog vuur, want de koek verbrandt snel: reden waarom ik later dan ook een vuurvaste glazen schaal ben gaan gebruiken. Indien gaar (breinaald-truuk), pan of schaal omkeren boven een platte vuurvaste schotel en de Dikke koek "op z'n kop" nog een kwartiertje in de oven laten nagaren. Met een kartelmes de Dikke koek halveren en uit de halve manen 2-cm-dikke plakken snijden. Lauw-warm serveren, bijvoorbeeld met roomboter en bruine suiker. Ouderwets lekker en ongezond.

Serveersuggesties

Oma bakte deze koek maandelijks op een drie-pits olie-stel. Duurde uren, maar... feest!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dikke koek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven