Donut

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. In een kom, de en met de boter en goed mengen.
  2. Dan de erbij doen, de , snufje en .
  3. Weer mengen en dan langzaamaan de en de door een zeef erbij doen.
  4. Heel goed kneden!
  5. Op een met bestoven werkplek, het deeg leggen en plat drukken (1 cm hoogte).
  6. Met een donutvormpje de vormen eruit doen.
  7. Dan in een diepe koekepan, doe je veel olie in en laat je het heet worden.
  8. Weinig donut per keer gaar bakken, (ze zijn dan goudbruin).
  9. Ik heb melkchocolade en witte apart gesmolten en daar de donuts in gedipt en toen met van die suikerdecoraties versierd.
  10. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Donut

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Donut
VariatieAantalGang
Gebakken donuts1Taart en gebak
Gluten- en melkvrije mini Donuts1Taart en gebak
Ciambelline Paradiso (Hemel Donutsjes)1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomboter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in zonnebloem olie en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (76)

Donut heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 76 recensies
RESET

Kun je ook donuts maken zonder vanillearoma?
Alissa de Vries 29 december 2015
Het ziet er lekker uit. nu noch alleen uitproberen. geef dit recept 5/5 sterren
Zaineb 21 december 2015
Tot hoelang zijn ze goed?
Floor 17 december 2015
Ik ben ze nu aan het bakken. Heb al een stukje als proef gedaan en ze zijn nu al super. Complimenten voor wie dit recept heeft bedacht!
Melsdesmaakproever 5 november 2015
Wauw wat lekker, ik ga ze vaker maken
Donutloverr 6 juli 2014
Dit zijn heerlijke donuts
Suzan 9 mei 2014
Moet je ze ook laten rijzen of hoeft dat bij deze niet?
Donuts 16 maart 2014
Ik vind het een geweldig recept! ik gebruikte mijn donut maker en het ging snel! een kleine tip voor de mensen die ook zo'n maker gebruiken: smeer het ijzer een beetje in met boter zodat het niet plak... Lees reactie
Kyra 8 maart 2014
Mmmmm jasmiee
Lololo 23 februari 2014
Ik ga het proberen bij het kerstfeest op school!
Marieke 12 december 2013
Het is enorm lekker ik ga dit zeker weten nog een keer maken. Dit is zeker een 5 sterren waard.
Justen 1 december 2013
Wat heb je nodig om het te kunnen maken buiten de ingrediënten om de donuts te kunnen maken?
19 november 2013
Hoeveel donuts kun je hier mee maken? Ik kan het nergens vinden. Alvast bedankt.
13 november 2013
Oeh, ik ga binnenkort deze donuts bakken! Heb er natuurlijk heel veel zin in, hoop dat het gaat lukken! Wens me succes!
10 november 2013
Lekker donuts, kan ik aan mij club geven en lekker zelf eten.
Donutclub 27 oktober 2013
Het was lekker.
Lize 17 september 2013
Bedankt, ik was er net naar op zoek!
Anne 9 september 2013
Je moet dit recept niet maken veel te lekker, ik mag ze alleen maken want ik ben de DONUT KING,!
De Donut King 23 augustus 2013
Ja, het kan in de donutmaker en ongeveer 6 stuks en het is niet moeilijk maar je krijgt er hele plakkerige handen van! Hoop dat jullie er wat aan hebben.
Joyce 18 augustus 2013
Lieve beste receptmaker, Heeft u ooit wel eens in uw leven donuts op? Die smaken namelijk absoluut niet als de donuts van dit recept. Deze lijken meer op pannenkoeken. Maar we hoeven in ieder geval de... Lees reactie
Ester en Mirthe 8 augustus 2013
Deze donuts zijn geweldig super ik heb ze met me vriendin gemaakt maar die waren een beetje mislukt maar ook goed gegaan. Nu ga ik ze proberen met mijn moeder.
Ayrianna 26 juli 2013
Wij hebben het recept helemaal gevolgd, maar het deeg was veel te plakkerig. Nadat wij er flink veel meer bloem bij hadden gedaan waren er donuts van te maken. Maar door al die extra bloem, zijn ze ve... Lees reactie
Saskia 25 juli 2013
Klinkt lekker! Ga ze maken voor het klassefeest morgen!
Lolsjab 3 juli 2013
Jammer niet gelukt, het deeg is veel te zwaar en niet luchtig genoeg voor donuts.
Angel 30 juni 2013
Hoeveel donuts zijn dit?
Karin 11 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%4424 kcal
Vetten
10 g.
14%80 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%8 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
67 g.
25%536 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Donut