Donut
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van lilly_italia
- 76 reviews
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- In een kom, de en met de boter en goed mengen.
- Dan de erbij doen, de , snufje en .
- Weer mengen en dan langzaamaan de en de door een zeef erbij doen.
- Heel goed kneden!
- Op een met bestoven werkplek, het deeg leggen en plat drukken (1 cm hoogte).
- Met een donutvormpje de vormen eruit doen.
- Dan in een diepe koekepan, doe je veel olie in en laat je het heet worden.
- Weinig donut per keer gaar bakken, (ze zijn dan goudbruin).
- Ik heb melkchocolade en witte apart gesmolten en daar de donuts in gedipt en toen met van die suikerdecoraties versierd.
- Eet smakelijk!
Variaties op Donut
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gebakken donuts | 1 | Taart en gebak |
Gluten- en melkvrije mini Donuts | 1 | Taart en gebak |
Ciambelline Paradiso (Hemel Donutsjes) | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- roomboter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in zonnebloem olie en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (76)
Donut heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 76 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 553 kcal | 27% | 4424 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 5% | 0 g. |
Koolhydraten | 67 g. | 25% | 536 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 28% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |