Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Droge vlaai recept
Droge vlaai recept

Droge vlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voeg het zelfrijzendbakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen. Klop de eieren met de andere helft van de suiket wit. Meng dit goed met een garde door het meel. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder de massa. Beboter en bebloem de bakvorm. Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm. Smeer de abrikozenjam erover en spuit de bovenste laag erop. Wrijf in met losgeklopt ei, strooi er eventueel nog wat suiker over. Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 graden C. gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en serveer.

Allergenen Informatie

Voor dit droge vlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven