Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Exotische speculaastaart met mango, sinaasappel en kumquat recept
Exotische speculaastaart met mango, sinaasappel en kumquat recept

Exotische speculaastaart met mango, sinaasappel en kumquat


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe de koekkruimels in een schaal met de noten in een schaal en meng
de gesmolten boter hier goed doorheen tot een kruimelige massa.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en stort het koek-
mengsel in de springvorm en druk goed stevig aan met de achterkant
van een lepel tot het stevig en vlak is.
Zet de springvorm minstens 10 minuten tot een kwartier in de koelkast
om op te stijven.

Week de gelatine in koud water.
Klop de slagroon stijf met de suiker en schep er de (Griekse) yoghurt
heel voorzichtig door. Schep vervolgens de citroen en limoenrasp erdoor.
Verwarm de sinaasappelsap met de mangopuree en los de geweekte
gelatine hierin op.
Als de gelatine opgelost is, pannetje van het vuur en wat af laten koelen, voeg vervolgens een schep van het slagroom-yoghurtmengsel door
het sinaasappel-mangomengsel. Voorzichtig mengen!
Hierna voeg je het gelatine-mengsel toe aan slagroom-yoghurtmengsel.
Schep voorzichtig door!
Stort het mengsel vervolgens in de springvorm, egaliseer de bavarois en zet de springvorm minsten 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.

De garnering:
Schik de gehalveerde kumquat's in de ronde vorm van de taart, dus
langs de rand en leg de kumquat met het hoesje in het midden, voor
het mooie, het lampionnetje even open maken en naar achteren vouwen.
Verwarm het sinaasappelsap, los de gelatine hierin op en laat het
een beetje afkoelen.
Verdeel de gelatine over de kumquat's

Bon Apetit!

Serveersuggesties

Heerlijke frisse bavaroistaart met een kruidig accent door de speculaasbodem. Bijzondere combinatie. Variatietip: Ipv de kumquat's mneteen op de taart te leggen, kun je ook eerst wat toeven slagroom op de taart spuiten en de kumquat's daarop leggen....Dit ziet er lekker en feestelijk uit!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit exotische speculaastaart met mango, sinaasappel en kumquat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven