Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frambozen-kwarktaart met meringue recept
Frambozen-kwarktaart met meringue recept

Frambozen-kwarktaart met meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de frambozen ontdooien, splits een ei en zet het eiwit voor de meringue koud weg. Kneed 200 gram bloem, 50 gram suiker, de eidooier en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot een glad deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het koud weg ca. 30 minuten. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een cirkel (ca 34 cm doorsnede). Beleg een ingevette springvorm (26 cm doorsnede) met het deeg en druk goed aan. Prik met een vork meermalen in het deeg en leg het bakpapier erboven op. Leg de gedroogde erwten voor het blindbakken erbovenop. Bak de taartbodem 17.5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C. Smelt 50 gram boter en laat afkoelen. Splits 7 eieren, houd 1 eiwit apart en voeg het aan het eiwit voor de meringue toe. Klop de andere 6 eiwitten stijf en strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 3 eetlepels suiker bij. Rasp de schil van de citroen. Meng 7 eidooiers, de kwark, 150 gram suiker, de vanillesuiker, de citroenschil, 1 eetlepel bloem en de allesbinder. Roer de vloeibare boter er geleidelijk doorheen. Spatel de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig doorheen. Neem de taarbodem uit de oven. Neem het bakpapier met de erwten uit de taartvorm. Strijk ca. 1/4 van de kwarkmassa over de taartbodem. Laat de frambozen eventueel uitlekken en verdeel ze over de kwarkmassa. Strijk de rest van de kwarkmassa glad over de frambozen. Bak de taart ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C. Klop voor de meringue de 2 koud weggezette eiwitten stijf en voeg geleidelijk 125 gram suiker toe. Roer er tenslotte het citroensap doorheen. Strijk de meringue na 30 minuten losje over de taart. Laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij. Bak de taart verder af, laat hem afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frambozen-kwarktaart met meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven