Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frambozen-kwarktaart recept
Frambozen-kwarktaart recept

Frambozen-kwarktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden. laat de frambozen ontdooien.
Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm) met bakpapier.
Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf in een vetvrije kom en klop er geleidelijk 100 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker doorheen. Klop de eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder over het eimengsel en roer het erdoorheen. Strijk het beslag in de springvorm. Bak ca 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
Week de blaadjes gelatine in koud water. Pureer de frambozen en strijk ze door een zeef. Meng de frambozenpuree met de kwark,150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in een pan op laag vuur. Roer er 3 eetlepels van de frambozenkwark doorheen. Roer het gelatinemengsel door de overige frambozenkwark. Klop 250 ml slagroom stif en roer door de frambozenkwark.
Snijd de taart horizontaal door. Sluit de ring van de springvorm om de onderse bodem, bestrijk met de frambozenkwark en leg de bovenste bodem erop. Zet minimaal 6 uur in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin, laat afkoelen.
Klop 350 gram slagroom stijf, strijk de frambozenjam door een zeef.
Roer de jam door 2/3 van de slagroom. Bestrijk de taart rondom met de frambozenroom. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart. Doe de overige slagoom in een spuitzak met kleine spuitmond en spuit daarmee kleine bloemetje op de taart, garneer met frambozen.

Je kunt deze taart heel goed invriezen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frambozen-kwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Frambozen-kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Deze taart is lekker en machtig. Gebruik liever een 24 cm bakvorm want anders is je cake niet dik genoeg om door te snijden. Ook heb ik er veel minder suiker in gedaan en dat ging prima. Je kunt ook... Lees reactie
    Nicole gaf dit recept op 2 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Wat een heerlijke frambozentaart! Echt geweldig!
    Carla gaf dit recept op 23 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven