Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frangelico chocoladecake met frambozensaus recept
Frangelico chocoladecake met frambozensaus recept

Frangelico chocoladecake met frambozensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade, de boter au ban marie. Neem de kom van de pan en roer de eidooiers,suiker,bloem,hazelnoten en Frangelicolikeur door het mengsel.
Klop de eiwitten tot er zich zachte pieken vormen.
Schep de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en giet het mengsel dan in een ingevette en met bakpapier beklede ronde taartvorm met een diameter van 20 cm. Bak de cake 42.5 minuten tot de rand van de cake zich enigzins losgemaakt heeft van de bakvorm.

Maak de frambozensaus als volgt:
Doe de frambozen,poedersuiker en citroensap in een blender en mix alles tot een homogene saus. Zeef de saus en giet er een beetje water bij als de saus te dik is.
Serveer de cake in punten met de frambozensaus en (eventueel) slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frangelico chocoladecake met frambozensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven