Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frangipane taart recept
Frangipane taart recept

Frangipane taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet de taartvorm in met wat boter. Neem je een grote taartvorm, leg dan heel het vel bladerdeeg erin en druk de randen af met je handpalm.
Prik het deeg dan hier en daar wat in met een vork. Zo zal de bodem niet bol komen te staan bij het bakken.
Laat de bodems rusten.
Snijd van de rest van het deeg bandjes die je straks kan gebruiken om bovenop de taartjes te leggen. Ik drukte de overschot van het deeg bij elkaar, rolde het weer uit en sneed daar bandjes van, maar de meeste van mijn bandjes bleken te dik (en werden érg dik tijdens het bakken). Het best is het om het bladerdeeg in zijn originele dikte(of zelfs wat dunner uitgerold) te gebruiken.
Je kan snijden met een pizzaroller of een deegrollertje of gewoon met een scherp mes.

Meng amandelpoeder en suiker goed door elkaar.
Roer de boter goed mals en romig. Ze dient hiervoor op kamertemperatuur te zijn. Is dat niet zo, zet ze dan even op een laag wattage in de microgolfoven maar zorg er zeker voor dat ze NIET smelt!
Snijd het vanillestokje in twee met een scherp mes en schraap het merg er uit. Voeg het merg bij de boter en meng alles goed door elkaar.
Meng hier één voor één de eieren en ook telkens 1/3 van het amandel-suikermengsel door. Maak je geen zorgen als je merkt dat de boter en de eieren niet goed te mengen zijn. Dat is normaal. Uiteindelijk komt het wel goed. Voeg echter niet meteen alle eieren in één keer toe.
Zeef de bloem er tenslotte nog bij en spatel deze ook goed door het beslag.
Smeer nu met een (keuken)borsteltje (of eventueel met een lepeltje) de deegbodem in met een laagje abrikozenconfituur.
Je kan nu de oven al voorverwarmen op 190°C.
Schep het frangipanebeslag in de deegbodem(s) en strijk het lichtjes hol naar de randen toe. (zodat het midden holler is en de randen van deeg en beslag mooi bij elkaar aansluiten) Dit lukt perfect met een plastic patisserieschraper, maar als je dat niet hebt kan een lepel of spatel ook dienst doen.
Versier nu de taart met de deegrepen die je al gesneden hebt.
Klop een eidooier even los met een scheutje melk en strijk hiermee de deegbandjes in met behulp van een borsteltje of eventueel een lepeltje of een stukje keukenrol.
Bak nu de taartjes zo'n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Laat ze ongeveer 40 minuten in de oven staan.
Ontvorm de taart meteen en plaats ze op een rooster.
Bestrijk de nog warme taart meteen met wat abrikozenconfituur.
Wanneer het is afgekoeld kan je de randen nog bestrooien met wat poedersuiker. Doe dit door een plastic schraper of klein bordje boven de taart te houden zodat énkel de randen worden bestrooid.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frangipane taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven