Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fruit-pie recept
Fruit-pie recept

Fruit-pie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Maak het fruit waar nodig schoon en snijd het klein. Doe het met de suiker in een pan. Laat afgedekt 1.5 minuten sudderen tot het fruit zacht begint te worden. Laat dan 5 minuten afkoelen. Giet het fruit goed af, druk het vervolgens licht uit in een zeef en vang het sap op. Leg één plakje bladerdeeg opzij voor garnering. Vorm van de overige plakjes een bal en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van 18 cm doorsnede. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er gaatjes in en bestrooi met paneermeel om het vocht uit het fruit te absorberen. Leg het fruit in het midden van het deeg en vouw de randen om waarbij je in het midden een kleine ruimte vrijlaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje ei. Snijd uit het achtergebleven plakje bladerdeeg figuurtjes, bestrijk deze met ei en plak ze op de fruit-pie. Bak de pie ca. 2 5 minuten tot het deeg goudbruin is. Neem uit de oven en bestrooi met poedersuiker,

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fruit-pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven