Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fruitige wafeltaart recept
Fruitige wafeltaart recept

Fruitige wafeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Los de 70 gram suiker en het zakje vanillesuiker op in een beetje lauw water. Meng dit samen met de zelfrijzende bloem, de melk en het bruisend water (gebruik nog niet al het water, maar voeg er achteraf nog wat bij zodat de deeg op een juiste dikte komt). Scheid het geel van het wit van de eieren en klop het wit tot schuim. Voeg ondertussen de gesmolten boter aan de massa toe en doe pas daarna het geel van het ei erbij en daarna het schuim. Doe er eventueel nog wat water bij zodat de juiste dikte bekomen wordt (licht vloeibare massa). Tot slot voeg je er een scheutje cognac of rum bij. Bak nu van het deeg zoveel mogelijk wafels en laat ze afkoelen. Klop ondertussen de room met de 2 soeplepels vanillesuiker tot een stijve massa en zet dit nog een uurtje in de frigo (koelkast). Snijd de aardbeien, de kiwi's en de bananen in schijfjes. Neem nu een bord en leg er een enkele wafel op en leg er schijfjes aardbei op. Daarop leg je de tweede wafel en daar leg je dan de kiwi op. Dan weer een wafel en daar dan de banaan op. Leg er tenslotte nog een laatste wafel op. Smeer nu de bovenkant en de zijkant in met de slagroom en je krijgt een heerlijk gebak.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fruitige wafeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven