Gâteau Breton (Bretontaart)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Zeef de in een kom en druk er een kuiltje in.
  3. Snijd de , die niet al te hard mag zijn, in stukjes en doe ze, samen met de suiker, en in het kuiltje.
  4. Kneed alles met de vingertoppen door elkaar tot er een plakkerige massa ontstaat.
  5. Beboter een ronde taartvorm (20 cm) en bestuif de binnenkant met wat .
  6. Doe het koekdeeg in de vorm, strijk de bovenkant glad en kerf met een mes een patroon in de bovenkant van het deeg.
  7. Bestrijk de koek met wat en bak hem 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is, de koek stevig aanvoelt en de rand van de vorm los begint te laten.
  8. Laat de koek enkele minuten in de vorm en daarna op een taartrooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gâteau Breton (Bretontaart) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Fout in het recept. 25 gram gezouten boter klopt echt niet!
Catharina 24 februari 2018

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
466 kcal
23%1864 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gâteau Breton (Bretontaart)