Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gāteau Breton (Bretontaart) recept
Gāteau Breton (Bretontaart) recept

Gāteau Breton (Bretontaart)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden C. Zeef de bloem in een kom en druk er een kuiltje in. Snijd de roomboter, die niet al te hard mag zijn, in stukjes en doe ze, samen met de suiker, rum en eidooiers in het kuiltje. Kneed alles met de vingertoppen door elkaar tot er een plakkerige massa ontstaat. Beboter een ronde taartvorm (20 cm) en bestuif de binnenkant met wat bloem. Doe het koekdeeg in de vorm, strijk de bovenkant glad en kerf met een mes een patroon in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de koek met wat melk en bak hem 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is, de koek stevig aanvoelt en de rand van de vorm los begint te laten. Laat de koek enkele minuten in de vorm en daarna op een taartrooster afkoelen.

Serveersuggesties

In Bretagne wordt de koek 's middags opgediend.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gāteau breton (bretontaart) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gāteau Breton (Bretontaart) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Fout in het recept. 25 gram gezouten boter klopt echt niet!
    Catharina gaf dit recept op 24 februari 2018 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven