Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geitenkaastaartje met cranberryvulling recept
Geitenkaastaartje met cranberryvulling recept

Geitenkaastaartje met cranberryvulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boter in kleine stukjes snijden en met de bloem, snufje zout, 4 eetlepels water met je handen kneden en daarna in folie wikkelen en 30 minuten laten rusten, het beste in de koelkast en na 20 minuten uit de koelkast halen en nog 10 minuten op het aanrecht laten rusten.

De cranberry's klein hakken en samen met de koriander, de kardemom, de suiker en de sinaasappelsap (het liefst vers geperste) in een pan mixen en kort laten koken tot het een stroopachtige substantie is geworden, daarna in een metalen schaal schenken en laten afkoelen.

De tijm wassen en de blaadjes afbreken, de helft van de blaadjes met de geitenkaas en het ei glad roeren en met zou en peper op smaak brengen.

Het deeg op de met meel bestrooide werkplek uitrollen tot ongeveer 2 - 3 cm dikte, dan in een bakblik doen of in kleine cakevormpjes zetten ( bij cakevormpjes is het lekkerder iets dunner uit te rollen ).

Dan de cranberry stroop op het deeg verdelen en daarna de geitenkaas mengsel eroverheen schenken.

Ongeveer 20 minuten bakken op 200 graden ( boven en onder warmte ) of 180 graden ( hetelucht oven ).

Serveersuggesties

Erg lekker om gelijk warm te eten, maar ook lekker om koud te eten. In de koelkast zeker een week houdbaar. hier kun je ook de bloem vervangen voor glutenvrij bloem zoals quinoa en daarmee een glutenvrij recept eruit maken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geitenkaastaartje met cranberryvulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven