Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekoelde Italiaanse taart recept
Gekoelde Italiaanse taart recept

Gekoelde Italiaanse taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Klop in een andere kom de eidooiers met het water tot de massa luchtig en verdrievoudigd is. Strooi beetje bij beetje de suiker erbij en blijf kloppen tot de massa licht en dik is. Roer er de vanille en citroen-essence door en spatel er daarna voorzichtig het bloemmengsel door. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze door het mengsel. Verdeel dit over twee in gevette bakvormen met een doorsnede van 20 cm en bak ze 22.5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Smelt de chocolade in een kom boven heet water, doe de rest van de ingrediënten erbij (behalve de vermouth) en vermeng zeer goed. Laat het mengsel 30 minuten in de koelkast afkoelen. Leg één taart op een schaal, druppel er de helft van de vermouth er over en bestrijk met iets minder dan de helft van de vulling. Leg de tweede taart erop, bedruppel met de rest van de vemouth, breng de rest van de vulling aan over de hele taart (ook de zijkanten) en strijk glad met een paletmes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekoelde italiaanse taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven