Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Goedkope lekkere luchtige taartbodem recept
Goedkope lekkere luchtige taartbodem recept

Goedkope lekkere luchtige taartbodem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet bakvorm in met olie of boter.
Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Splits de eieren in twee bakken.
Mix dan het eiwit met de suiker erbij stijf.
Mix dan het eigeel zachtjes tot er belletjes onstaan en stop dan.
Pak het eigeel en doe daar 1/3 deel water en bloem bij.
Roer dat met een spatel naar één kant. (altijd een richting op roeren zodat het luchtig blijft)
En roer dan de rest van het water en bloem en bakpoeder er doorheen.
Als het een gladde massa is, roer dan het eiwit erdoor.
Als het een glade massa is, doe dan het beslag in de bakvorm.
Zet het in de oven en zet de wekker op 20 minuten.
Als het klaar is, haal het dan uit de oven, leg er een theedoek over heen en laat het afkoelen.
Haal het dan uit de bakvorm en laat het 10 minuten afkoelen.

En klaar is de taartbodem.

Serveersuggesties

Je kan er rabarber op doen of anderen dingen die lekker vindt. Afhankelijk van de vorm en dikte van je taartbodem die je kiest, kan je kiezen om alleen op de taart een vulling/topping te doen of om ook de taartbodem door midden te snijden en er een lekkere laag tussen te doen (bijvoorbeeld jam).

Allergenen Informatie

Voor dit goedkope lekkere luchtige taartbodem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Goedkope lekkere luchtige taartbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Hoe groot moet de bakvorm zijn. Waar moet de taart staan in de oven in het midden ?
    Elles Wind gaf dit recept op 26 februari 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik heb geen reactie maar een vraag. Wij zijn ook een taart aan het maken met een eiwit bodem. Nu zijn wij vergeten de suiker erdoorheen te doen en is de bodem al gebakken. Is hier nog een oplossing vo... Lees reactie
    Tessa gaf dit recept op 19 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven