Goedkope lekkere luchtige taartbodem
- Herkomst Zweden
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van madelief1999
- 2 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Vet bakvorm in met of boter.
Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Splits de in twee bakken.
Mix dan het eiwit met de erbij stijf.
Mix dan het eigeel zachtjes tot er belletjes onstaan en stop dan.
Pak het eigeel en doe daar 1/3 deel en bij.
Roer dat met een spatel naar één kant. (altijd een richting op roeren zodat het luchtig blijft)
En roer dan de rest van het en en er doorheen.
Als het een gladde massa is, roer dan het eiwit erdoor.
Als het een glade massa is, doe dan het beslag in de bakvorm.
Zet het in de oven en zet de wekker op 20 minuten.
Als het klaar is, haal het dan uit de oven, leg er een theedoek over heen en laat het afkoelen.
Haal het dan uit de bakvorm en laat het 10 minuten afkoelen.
En klaar is de taartbodem.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Goedkope lekkere luchtige taartbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 499 kcal | 24% | 5988 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |