Harde wafels

Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden voor ± 35 wafels:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Alles samen in een kom kneden tot een stevig deeg ontstaat.
  2. Deze afgedekt ± 1/2 uur laten rusten in de koelkast.
  3. Wafelijzer voorwarmen.
  4. Vóór eerste wafel het ijzer invetten met een weinig boter.
  5. Wafels in ± 1 min.
  6. per kant bruin bakken.
25
25
25

Variaties op Harde wafels

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Harde wafels
VariatieAantalGang
Harde wafels met parelsuiker1Taart en gebak
Harde wafels1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Harde wafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Pro: lekkere wafel die behoorlijk stevig "verzadigd". Contra: Textuur ietwat moeilijk om te bakken. Eerste wafels kwamen verbrokkeld uit het ijzer. De stand heb ik op het hoogste gezet en na ieder... Lees reactie
Frank 24 oktober 2015
Door lactose vrije boter, geen melk en glutenvrij meel te gebruiken zijn deze wafels zeer geschikt en lekker ook voor mensen met een glutenvrij dieet.
Anneke Taal 3 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4424 kcal
221%4424 kcal
Vetten
43 g.
61%43 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
776 g.
298%776 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
39 g.
43%39 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Harde wafels