Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hollandse appelcake recept
Hollandse appelcake recept

Hollandse appelcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius.
Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met 150 gram suiker. Neem de pan van het vuur. Klop één voor één de eieren met een garde door het botermengsel. Zeef het bakmeel erboven en spatel het luchtig door het eimengsel, Voeg een halve theelepel kaneel en een snufje zout toe.
Schep het beslag in de vorm. Schil de appels en snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen. Snijd de parten aan de bolle kant enkele keren diep in. Druk met de inkepeingen naar boven in het beslag en bestrooi met de rest van het kaneel.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen.

Serveersuggesties

Strooi wat cakekruimels over de bodem van je appeltaart. De cake neemt het vocht uit de appels op en geeft je taart een extra smaakje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hollandse appelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hollandse appelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 5 recensies

  • Heerlijk cake maar heb er zelf nog rozijnen door gedaan, door het gesmolten boter heb ik 3 eieren een voor een er door gedaan toen het meel dan de appels en rozijnen door het beslag plus nog wat kanee... Lees reactie
    Henny gaf dit recept op 28 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • Inderdaad, de hoeveelheid eieren staat niet in het recept, dus ik heb er 3 eieren in gedaan.
    Daphne gaf dit recept op 4 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! Ik heb hem nu al ontzettend vaak gemaakt en de smaak is fantastisch.
    Angelique gaf dit recept op 18 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveel eieren? Die staat niet bij de ingrediënten.
    Liz gaf dit recept op 7 oktober 2012 3 uit 5 sterren
  • Hoeveel eieren? Die staat niet bij de ingrediënten.
    Liz gaf dit recept op 7 oktober 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven