Ierse appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd deze in stukjes.
  2. Besprenkel ze met .
  3. Klop de met de suiker en tot room en klop er een voor een de door.
  4. Blijf nog 5 minuten kloppen.
  5. Schep de stukjes appel en de whisky erdoor.
  6. Spatel in delen het zelfrijzend door het beslag.
  7. Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm in met en bestuif deze met .
  8. Schep het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 160ºc.
  9. Bak de cake in 1 tot 1 ½ uur gaar en goudgeel.
  10. Stort de cake op een taartrooster en laat deze afkoelen.
  11. Bestrooi de cake met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ierse appelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Ook ik heb de cake gemaakt, op de avond dat mijn man zijn whisky vrienden kwamen! Helemaal niets mis mee, alleen uit ervaring er minder appels in gedaan! En verder is het een normaal cake beslag. M... Lees reactie
Susan Bijnen 24 januari 2015
Ik vind de cake vettig en weinig smaak hebben. Ook is hij niet luchtig. Ik heb mij precies aan het recept gehouden hij valt erg tegen zal hem ook nooit aan mijn gasten durven serveren!
Helene Schoenmakers 1 maart 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
334 kcal
16%2672 kcal
Vetten
18 g.
25%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ierse appelcake