Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jongkong Surabaya (gestoomde rijstcake) recept
Jongkong Surabaya (gestoomde rijstcake) recept

Jongkong Surabaya (gestoomde rijstcake)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de melk uit de kokosnoot en leng deze aan tot 1500 milliliter vloeistof.
Haal het vruchtvlees uit de kokosnoot en rasp deze fijn.
Meng het water met de abumerang.
Meng theelepel zout met de geraspte kokos en stoom dit voor 10 minuten.
Meng de rijstebloem met de suiker, het zout, de santen en het betelsap.
Verdeel het mengsel in 2 porties.
Meng in een portie de abumerang en in de ander het suji extract.
Vet een bakschaal in met de olie.
Schep 5 eetlepels van het abumerang gekleurde mengsel in de schaal en spreid dit uit.
Stoom het vervolgens voor 5 minuten.
Herhaal dit met het suji gekleurde mengsel en wissel totdat beide mengsels op zijn.
Stoom het vervolgens in 30 minuten verder gaar.
Laat het afkoelen, snijd het dan in plakjes en serveer het met de geraspte kokos.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jongkong surabaya (gestoomde rijstcake) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven