Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kaiserschmarn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen 15 minuten in de rum. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker tot ze schuimig zijn. Voeg hier al kloppend afwisselend melk en bloem bij en klop door, totdat een mooi egaal beslag is verkregen. Voeg nu het zout en de rozijnen met de rum toe. Klop de 5 eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig door het beslag.
Bak in een grote koekenpan ongeveer 1/3 deel van het beslag in 3 4 min. tot de onderkant droog is. Laat hem vooral niet te bruin worden! De bovenkant kan dan nog iets vochtig zijn; dat maakt niet uit. Keer de dikke pannenkoek om en bak de andere kant, de pannenkoek mag hierbij breken. Trek met 2 houten spatels de pannenkoek slordig in stukken en zet ze apart; houd ze warm. Bak zo ook de beide andere pannenkoeken. Doe nu wat extra boter in de pan en voeg alle stukken pannenkoek weer toe. Bak ze nog 2 3 minuten totdat ze goudbruin zijn, waarbij je ze regelmatig omschept.
Verdeel de stukken pannenkoek over 4 voorverwarmde borden en bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit kaiserschmarn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven