Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaneel-amandelkoek recept
Kaneel-amandelkoek recept

Kaneel-amandelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gist in een kom brokkelen en met de melk gladroeren. De bloem met de kaneel zeven en met de boter, het ei en de suiker in de kom van de keukenmachine doen. De gistmelk toevoegen en alles tot een glad, soepel deeg kneden. Een bakvorm ( 30 x 20 cm) invetten, het deeg erin doen en in de vorm platdrukken. Het deeg afgedekt met een vochtige doek 30 min. op een warme plaats laten rijzen. De oven voorverwarmen op 200C. Met de steel van een lepel of met de vingers 2 cm van elkaar diepe gaten in het deeg drukken. Deze gaten vullen met kleine volkjes boter. De slagroom en 50 gram suiker in een pannetje aan de kook brengen. Over de koek druppelen. De overige 25 gram suiker met de amandelen en de kaneel vermengen en de koek hiermee bestrooien. De koek onder in de oven 20 min. bakken. Op een rooster laten afkoelen. Als u de koek wilt bewaren, deze invriezen als hij nog lauw is, want de koek droogt snel uit.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kaneel-amandelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven