Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaneelkoek recept
Kaneelkoek recept

Kaneelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een bakvorm van circa 20 x 30 cm licht in en bekleed deze met bakpapier. Zeef de bloem, kristalsuiker, kaneel en bakpoeder boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Klop in een kleine kom de eieren en melk door elkaar. Giet dit mengsel in het kuiltje en schep alles met een metalen lepel licht door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en meng het geheel door elkaar tot er een glad mengsel ontstaan is. Schep de helft van het mengsel in de bakvorm en strijk het glad (eventueel). Meng de extra suiker en de extra kaneel en strooi twee derde ervan over het beslag in de bakvorm. Schep de andere helft van het beslag er overheen en bestrooi dan alles met het restant van het suiker-kaneel mengsel. Bak de kaneelkoek in circa 20 - 25 minuten gaar. Laat hem vervolgens 20 minuten afkoelen in de vorm en zet hem dan op een rooster om verder af te koelen. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Bestrooi de kaneelkoek voor het serveren met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit kaneelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven