Kaneelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Vet een bakvorm van circa 20 x 30 cm licht in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Zeef de , , en boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Klop in een kleine kom de en door elkaar.
  5. Giet dit mengsel in het kuiltje en schep alles met een metalen lepel licht door elkaar.
  6. Voeg de gesmolten toe en meng het geheel door elkaar tot er een glad mengsel ontstaan is.
  7. Schep de helft van het mengsel in de bakvorm en strijk het glad (eventueel).
  8. Meng de extra en de extra en strooi twee derde ervan over het beslag in de bakvorm.
  9. Schep de andere helft van het beslag er overheen en bestrooi dan alles met het restant van het - mengsel.
  10. Bak de kaneelkoek in circa 20 - 25 minuten gaar.
  11. Laat hem vervolgens 20 minuten afkoelen in de vorm en zet hem dan op een rooster om verder af te koelen.
  12. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Kaneelkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaneelkoek
VariatieAantalGang
Kaneelkoekjes3Taart en gebak
Filokaneelkoekjes1Snacks
Chocolade-kaneelkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%2736 kcal
Vetten
7 g.
10%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%464 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneelkoek