Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen-kwarktaartjes recept
Kersen-kwarktaartjes recept

Kersen-kwarktaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de kersen goed uitlekken en vang daarbij het sap op.
Roer de maïzena glad met 2 eetlepels van het kersensap. Breng het overige sap met 1 eetlepel suiker aan de kook. Roer het maïzena mengsel door het kersensap en kook ca. 1 minuut, neem van het vuur en laat afkoelen.
Smelt de boter, doe de chocoladekoekjes in het diepvrieszakje en rol ze met een deegroller tot kruimels, meng ze met de boter.
Zet een serveerring (8cm doorsnede) of een ring gemaakt van aluminiumfolie op een met bakpapier beklede bakplaat of dienblad.
Vul met 1-2 eetlepels koekmengsel en druk glad. Neem de ring eraf en maak op deze manier nog 5 bodems. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Roer 2 eetlepels suiker door de kwark. Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Kneus de slagroom met een vork en roer ze met de slagroom door de kwark.
Strijk de kersencrème nonchalant over de koekbodems.
Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast, bedruppel de taartjes met de kersensaus en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen-kwarktaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven