Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. 1:
    Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
  2. Splits de .
  3. Klop het eiwit stijf met een snufje en 75 gram .
  4. Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de en het en het spatel ze door het beslag.
  6. Strijk het beslag in de vorm.
  7. Bak de bodem circa 20 min in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200C/ hetelucht: 175C/ gas:
  8. stand 3).
  9. Laat hem afkoelen.

    2:
    Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat ze afkoelen.
  10. snijd van de bodem een dunnen deksel af en verbrokkel deze.
  11. sluit de springvorm weer om de bodem.

    3:
    Week 3 van de 9 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water.
  12. Was de en verwijder het steeltje en de pit.
  13. Verwarm 3 eetlepels kersensap.
  14. Druk 3 blaadjes uit en los ze op in het warme kersensap.
  15. Roer het mengsel vervolgens door de rest van het sap.
  16. Zet het circa 15 minuten koud weg tot het begint te geleren.

    4:
    Roer de yoghurt, 100 gram suiker en de vanillesuiker door elkaar.
  17. Druk 9 gelatineblaadjes uit en los ze op laag vuur op.
  18. Roer er 3 eetlepels doorheen.
  19. Roer het mengsel vervolgens door de rest van de .
  20. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt.

    5:
    Strijk 6 eetlepels yoghurt over de bodem.
  21. Verdeel de erover heen, laat een rand circa 2 cm vrij.
  22. Strijk er 1/3 van het gebonden sap overheen.
  23. Strijk de helft van de rest van de yoghurtroom erover en verdeel weer 1/3 van het sap eroverheen.
  24. Haal een vork door de taart zodat de lagen zich wat vermengen en verdeel de rest van de room en het sap over de zelfde manier over de taart.
  25. Zet hem circa 4 uur koud weg.
  26. Strooi de kruimels, het en over de taart.
25
25
25

Variaties op Kersen-yoghurttaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersen-yoghurttaart
VariatieAantalGang
Kersen-yoghurttaart1Taart en gebak
Kersen-Yoghurttaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
128 kcal
6%2048 kcal
Vetten
3 g.
4%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-yoghurttaart