Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen=perzikenplaatkoek recept
Kersen=perzikenplaatkoek recept

Kersen=perzikenplaatkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 125 gram bloem met een snufje zout, de gist en 2 eetlepels suiker in een kleine schaal. Verwarm 75 milliliter melk lauwwarm en giet het met de olie bij het bloemmengsel. Kneed het geheel met de mixer tot een glad deeg. Zet afgedekt ca 1 uur weg op een warme plaats, Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kersen en de perziken goed uitlekken en snijd de perziken in grote partjes. Kneed het deeg goed door. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (ca. 28 x 35 cm) Leg het deeg voorzichtig op een bakplaat. Laat het deeg afgedekt ca. 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Meng de kwark met 5 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker en de custard. Bestrijk het deeg met dit mengsel, laat rondom 1 cm vrij, verdeel de vruchten erover en betsrooi met het amandelschaafsel. Bak de plaatkoek ca. 15 minuten in de oven en laat afkoelen. Bestrooi de koek met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen=perzikenplaatkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven