Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Koffiebroodjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


de toer boter alleen uit de koelkast gebruiken, niet op kamertemperatuur
water en 50 gr boter tot handwarm verwarmen
gist en 50 gr suiker in het water oplossen
dit 10 min laten staan
bloem met zout vermengen
ei en het gistwater met de bloem mengen tot een deeg
deeg uitrollen tot een lap van 30 X 60 cm
toer boter tussen plastic platdrukken tot een lap van 30 x 40 cm
plastic verwijderen en boter op het deeg leggen zodat er aan een zijde 20 x 30 cm deeg vrij blijft
het vrije stuk deeg eerst over de boter leggen
dan de 1/3 deeg met boter daar weer overheen leggen = 30 x 20 cm deegstuk
afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
in de rusttijd ondertussen de gele room koken
rest suiker met custard mengen
75 gr van de koude melk erdoor roeren tot een papje
rest melk aan de kook brengen
kokende melk door papje roeren
terug in de pan en 3 min. laten koken, wel goed over de bodem roeren
uitgieten op een bord en afdekken met huishoudfolie
deeg uitrollen tot 60 x 60 cm
deeg in drie repen vouwen 20 x 60 cm ( zoals je met de boter hebt gedaan)
1/4 maar draaien en weer in 3 en vouwen = 20 x 20 cm deegstuk
afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
dit uitrollen nog twee maal herhalen, met wel 30 min rust ertussen.
(3 x 3 toeren is meer dan voldoende voor deze broodjes)
deeg uitrollen tot 40 x 50 cm
in 20 repen snijden van 2 x 50 cm
elke reep twisten (wokkel)
2 bakplaten licht in vetten
handen kruislings, de beide einden vast pakken van de twist
en op het rechte deel van de twist vast drukken
de getwiste repen als een krakeling vouwen en op de bakplaat leggen
de geleroom los roeren en in spuitzak scheppen
in de drie gaten van de krakeling een dot room spuiten
de beide bakplaten nog 30 min laten rijzen
op 230 C afbakken in 12 min.
op de afgekoelde broodjes vruchten leggen naar eigen inzicht
abrikozenjam in een pannetje heet maken samen met 20 gr water
en de vruchten en het broodje er mee bestrijken met een kwast

Serveersuggesties

de gele room later met stijf geklopte slagroom mengen en over het broodje spuiten met een grove kartelspuit en dan de vruchten als kiwi, druif, ananas, mandarijn, kers e.d. en de vruchten alleen abrikoteren

Allergenen Informatie

Voor dit koffiebroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven