Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwark- bramentaart recept
Kwark- bramentaart recept

Kwark- bramentaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Week 13 blaadjes gelatine in ruim koud water. Pureer de bramen met de staafmixer (houd wat achter voor decoratie) tot een gladde puree.
Schep de bramenpuree in een kom, voeg de kwark en de suiker toe. Rasp de schil van de minneola erboven en roer met een garde goed door.
Verwarm 200 ml sinaasappelsap in een steelpan. Knijp het vocht uit de gelatine en roer de blaadjes door het warme sap. Voeg het sap toe aan de kwark. Zet de kom in koud water en wacht tot de inhoud lobbig wordt. Roer regelmatig.
Leg een passend rond stuk bakpapier op de bodem van een springvorm, zet het vast op de rand. leg de lange vingers met de besuikerde kant naar beneden zodat de bodem bedekt is. Schep de kwark in de vorm, laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en maak intussen de gelei.
Week hiervoor 5 blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water.
Pureer de frambozen met 200 ml sinaasappelsap. Druk de puree door een bolzeef, verwarm het frambozen-sinaasappelsap in een steelpan (niet koken) en roer de gelatine erdoor.
Laat de gelei op ijskoud water lobbig worden en verdeel over de bovenkant van de taart. Laat de taart ca. 6 uur opstijven in de koelkast. Maak met een mesje de rand van de taart los, verwijder de vorm. Decoreer met de resterende aardbeien en evt. met slagroom. Snijd de taart in punten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwark- bramentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven