Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine recept
Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine recept

Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor. Verdeel het beslag over de ovenschaal.
Snijd 2 nectarines in stukjes en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Bak de cake in ca 50 minuten gaar in het midden van de oven. Steek er na 40 minuten een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster afkoelen.
Schil de rest van de nectarines en snij ze in mooie partjes. Doe een klein klontje boter in de pan en bak de nectarines zachtjes met en eetlepel suiker tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer de cake met de stukjes nectarine en eventueel wat slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwarkcake met gekarameliseerde nectarine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven